Zgodovina

Najbolj sveže

NOVICE

V treh mesecih več kot 150 pokušin po vsej Sloveniji

04.07.2017

Naše degustatorske ekipe so imele v zadnjih treh mesecih polne roke dela. No, pravzaprav polne roke kranjskih klobas. V aprilu, maju in juniju smo namreč z našimi promotorji po vsej Sloveniji pripravili kar 160 pokušin kranjske klobase.

Obiskali smo večje trgovske centre v številnih mestih in potrošnikom poleg okusne kranjske klobase predstavili tudi projekt Standardi EU shem kakovosti – zaupanja vredna kakovost. Kranjska klobasa je namreč eden od slovenskih prehranskih proizvodov, ki nosi oznako “Zaščitena geografska označba”, slednja pa potrošnikom pomaga prepoznati tradicionalno kakovost kmetijskih proizvodov, ki jih kupujejo.

V času degustacij smo tako med potrošniki preverjali, kaj vse vedo o kranjski klobasi, pa tudi, kako dobro poznajo pomen oznake “Zaščitena geografska označba”. In kaj smo izvedeli? Predvsem to, da kranjska klobasa ni priljubljena mesnina le v Sloveniji, pač pa tudi v tujini. Kar nekaj potrošnikov nam je namreč zaupalo, da kadarkoli odhajajo na obisk k prijateljem v tujino, morajo vedno s seboj vzeti nekaj parov kranjske klobase, saj so njihovi prijatelji nad njo povsem navdušeni.