Zgodovina

Najbolj sveže

NOVICE

Organizacija piknika: česa ne smete pozabiti?

02.04.2019

Prva stvar na seznamu je seveda kranjska klobasa! 😉 Narezana na kolobarje in z okusno pomako, v katero jo boste lahko pomočili. Ali pa morda kot del slastne solate, ki tako prija v vročih poletnih dneh. Možnosti je ogromno in pripravo prepuščamo vam. 

A na kaj drugega boste morali še pomisliti, da bo piknik zares odličen?

Sončna krema je obvezna, pa četudi se sonce občasno skrije za oblaki. Poskrbite, da se boste piknika spominjali zaradi dobre hrane in družbe, ne zaradi bolečih opeklin. Prav tako se oborožite z ustrezno zaščito pred insekti, odejo ali podlogo za na tla in majhnim kompletom za prvo pomoč (z obliži, povoji, antibolečinskimi tabletami in mazili za pike insektov). S sabo je smiselno vzeti tudi vlažilne robčke za čiste roke, odpiralec pločevink, vrečke za smeti, prtičke, družabne igre in dovolj jedilnega pribora. 

Pozabiti ne smete niti na pijačo. Termovke bodo vašo pijačo ohranile hladno ure in ure. Če jih nimate, se lahko odločite tudi za manjše steklenice, s katerimi boste odpravili potrebo po kozarcih. Najbolj enostavna in zdrava izbira je voda, lahko pa si s sabo prinesete tudi domačo limonado ali ohlajen čaj, sangrio ali kaj podobno osvežilnega. Pred tem pa seveda pomislite na to, kaj se bo najbolje podalo jedem.