Zgodovina

Najbolj sveže

NOVICE

KRANJSKA KLOBASA za različne priložnosti

12.08.2019

Včasih stereotipno mislimo, da se Kranjska klobasa jé samo pri babici na kosilu ali v domači vaški gostilni, po možnosti nekje v hribih. Pa ni res. Kranjska klobasa je slovenski tradicionalni izdelek, umeščen v evropsko shemo kakovosti in označen z evropskim simbolom Zaščitena geografska označba, zato smo upravičeno ponosni nanjo in na njen izjemen okus. Dokazali vam bomo, da jo lahko pripravljamo ob zelo različnih priložnosti. 

  1. Po celodnevni hoji v gorah, se nič na svetu ne prileže bolj kot odlična Kranjska klobasa v idilični planinski koči. 
  2. Prileže se na kampiranju ob reki. V kuhalniku zavremo vodo, skuhamo Kranjsko klobaso, med tem časom na kruh namažemo gorčico, dodamo čebulo in nato še  kuhano Kranjsko klobaso.
  3. Pri pripravi nedeljskega kosila je Kranjska klobasa vedno prava izbira. Postrežemo jo lahko s praženim krompirjem, dušenim kislim zeljem ali repo.
  4. Zaradi hitre in enostavne priprave pride Kranjska klobasa v poštev tudi, ko smo lačni in se nam resnično mudi. Če imamo v omari še kos kruha, res ne potrebujemo drugega.
  5. Včasih pripravljamo kosilo za posebno priložnost. Kranjska klobasa doda izjemen okus prefinjenim jedem. Nikoli ne zgrešimo, če raviole napolnimo s kranjsko klobaso, lahko pa jo tudi ocvremo. 

Možnosti je nešteto.