Zgodovina

Najbolj sveže

NOVICE

Kranjska klobasa internacionalno!

22.06.2018

V čast nam je bilo pogostiti obiskovalce simpozija v organizaciji Kmetijskega inštituta Slovenije. Ni je čez kranjsko klobaso – zašpiljeno dobro!

Kmetijski inštitut Slovenije je ta mesec organiziral 18. simpozij EWRS (European Weed Research Society), več kot 250 udeležencev – uveljavljenih raziskovalcev, kmetijsko-okoljskih strokovnjakov in svetovalcev iz Evrope in širše – pa je imelo priložnost poizkusiti našo zašpiljeno dobro kranjsko klobaso. Mesna dobrota, ki sicer nosi evropsko oznako kakovosti Zaščitena geografska označba, jim je šla v slast, nanjo pa so se odzvali pozitivno in s pohvalami.

Simpozij EWRS, ki se je odvijal na Gospodarskem razstavišču, sicer poteka pod okriljem združenja European Weed Research Society, v Sloveniji pa se je tokrat odvijal prvič. Udeleženci simpozija so prišli iz 40 držav in petih celin. Prav zato je bila to edinstvena priložnost, da smo na Gospodarskem interesnem združenju proizvajalcev kranjske klobase vrhunske dosežke na tem področju uspeli približati tudi večjemu številu slovenskih strokovnjakov.