Zgodovina

Najbolj sveže

NOVICE

5 predlogov za sobotne izlete

07.02.2019

Kaj pa, če bi ta vikend obiskali kakšno super točko v Sloveniji, ki ni množično obljudena? Nabrali smo nekaj predlogov, ki vas bodo gotovo navdušili! En dan prej pa skuhajte kranjsko klobaso, jo narežite na koščke in si pripravite malico za na pot. Vse, kar potrebujete, je še nekaj kruha in dan bo popoln.

  1. Piknik ob Velenjskem jezeru.Ste vedeli, da je bila Velenjska plaža izbrana za naj naravno kopališče 2018? To je zagotovo dober razlog za obisk, navdušile pa vas bodo tudi sprehajalne poti, igrala in restavracije na poti. Odkrijte ta kotiček Slovenije.
  2. Povzpnite se na Kum.Zakaj bi ostajali v dolini, ko pa je malica vedno bolj okusna nad 1000 metri nadmorske višine! Izberite zasavski Triglav, Kum, kjer boste v lepem vremenu imeli čudovite razglede.
  3. Obisk Idrije in odkrivanje Divjega jazera. Skrivnostno kraško Divje jezero pri Idriji spada med bisere slovenske naravne dediščine. Zato je bilo že leta 1967 zavarovano kot naravni spomenik, od leta 1972 pa je urejeno za obisk javnosti kot prvi slovenski muzej v naravi. Leži dobra 2 kilometra južno od mesta, ki je pravi skriti dragulj.
  4. Goričko. Goričko je zagotovo zaslovelo z Vladom Kreslinom, vseeno pa tam ne boste ozrli množic turistov. Odkrijte, kaj rodijo številni sadovnjaki posejani po gričkih in dolinah, obudite spomine na čarovnice in lectova srca ter se sprehodite po dveh vrhunskih arhitekturnih spomenikih: največjemu gradu v Sloveniji in okrogli cerkvici, romanski rotundi, v vasici Selo.

Radovljica, prestolnica čebelarstva in čokolade. To mestece preseneti s pristnostjo arhitekture in raznolikimi muzeji. Spijte kavo na glavni ulici, potem pa odkrivajte muzeje kot so Lectarska delavnica, Galerija Šivčeva hiša, Magušarjeva hiša ter znamenita Baročna dvorana. V njenih sobanah ne spreglejte Čebelarskega muzeja. Če je le mogoče, prisluhnite tudi koncertu v imenitni Baročni dvorani!